Huren

Hoe kan ik een product huren?

Via de zoekbalk op de homepagina kun je direct zoeken op producten die jij wil huren. Als je deze eenmaal gevonden hebt, kun je in de map de locatie aangeven waar en bij wie je deze wil ophalen. Hierna hoef je alleen nog maar het ophaal- en retourmoment te selecteren. Vervolgens maak je de reservering definitief door te betalen.

Waar haal ik mijn gehuurde product op?

Je kunt je gehuurde product ophalen in het gekozen Ophaalmoment (dag en tijdsblok van 1 uur). Onder ‘Mijn reserveringen’ op de website kun je een overzicht terugvinden van al je reserveringen met bijbehorende informatie.

Tevens ontvang je meteen na een reservering een bevestigingsemail met daarop alle informatie van de verhuurder. Mocht je deze niet ontvangen hebben, controleer dan altijd even je spam-folder.

Hoe kan ik betalen voor een reservering?

Je kunt je reservering veilig, snel en eenvoudig betalen via iDeal.

Voor betalingen maken wij gebruik van Stripe, een gerenommeerde speler in de betalingsmarkt. Alle betalingen verlopen via een beveiligde verbinding.

Verhuren

Hoe kan ik een product verhuren?

Na het invullen van wat basisgegevens (alleen de eerste keer) kun je al je product(en) opgeven voor verhuur. Het te verhuren product kan snel worden gezocht met de zoekfunctie. Je hoeft enkel nog maar een foto en beschrijving toe te voegen en dit te bevestigen.

Staat je product er niet tussen? Het kan zijn dat dit product nog niet kan worden verhuurd. We waarderen het als je ons een seintje kan geven via de chat!

Hoe geef ik mijn beschikbaarheid op?

Je kunt eenvoudig je beschikbaarheid opgeven via ‘Mijn beschikbaarheid’ als je ingelogd bent. In de kalender kun je een dag selecteren waarvan je je beschikbaarheid wil opgeven of aanpassen. Tevens is het mogelijk om een reeks beschikbaarheid toe te voegen met start- en einddatum.

Hoe en wanneer word ik uitbetaald?

Er vindt wekelijks uitbetaling plaats. Uitbetaling vindt plaats op de IBAN rekening die bij het maken van het account opgegeven is. In je account kun je bij 'Vergoedingen' zien welke IBAN is opgegeven.

Kan ik mijn reservering en/of ophaal/retourtijd achteraf wijzigen?

Het is op dit moment niet mogelijk om via de website de ophaal- en/of retourtijd achteraf nog te wijzigen.

Probeer het eerst met de verhuurder te regelen. In de bevestigingsmail die je na de reservering hebt gekregen vind je zijn of haar telefoonnummer. Kom je er niet uit, neem dan contact met ons op.

Contact

Hoe kan ik contact opnemen?

Je kunt op de website gemakkelijk met ons chatten door op het icoontje linksonder te klikken. Ook kun je ons bereiken via info@leasytime.nl. We staan je graag te woord!

Heeft u het antwoord gevonden?